Közélet

Egy tonna kokaint csempészett egy 90 éves bácsi

Az idős férfi egy mexikói drogkartell megbízásából szállította éveken át a kábítószert az Egyesült Államokban.

A második világháborús amerikai veteránt még 2011-ben fogták el az amerikai hatóságok egy közúti ellenőrzése közben, és autójába hárommillió dollár értékű kokainszállítmányt találtak – jelentette a CBS. Leo Sharpot a héten, 90. születésnapján ítélte három évig tartó börtönbüntetésre, és félmillió dolláros pénzbüntetésre egy detroiti bíróság, miután bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban.

Az amerikai hatóságok szerint Sharp 2010 és 2011 között több mint egy tonna kokaint szállított a mexikói határ mentén lévő Arizonából az ország északi részén lévő Michigan államba, és ezért 1,25 millió dollár fizetséget kapott megbízóitól, akik a hírhedt Sinaloa drogkartellel álltak kapcsolatban. Az idős férfi akkor bukott le, amikor egy autópályán egy szabálytalan sávváltás miatt megállították a rendőrök, és átkutatták autóját, amelyben 104 darab kokaintéglát találtak.

Az ügyészség öt évig tartó börtönbüntetés kiszabását kérte Sharpra, aki az ellene hozott ítélet napján ünnepelte 90. születésnapját, míg ügyvédje a férfi idős korára való tekintettel a házi őrizet kiszabását kérte a bírótól.A férfi végül három évig tartó szabadságvesztést kapott, amelyet egy szövetségi börtönben kell leülnie. A KHON2 televízió közlése szerint a férfi a bíróságról egyik rokonához került, és később kell majd jelentkeznie a börtönhatóságnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik