Közélet

Gyermekek haltak meg egy spanyol buszbalesetben

Mezőgazdasági munkagépbe rohant egy gyermekeket szállító kisbusz Spanyolországban csütörtök este, a balesetben öten meghaltak, tizenhárman megsérültek.

A busz 10-13 évesekből álló futballcsapatot szállított haza Monterrubióba, az ország délnyugati részén, és az első jelentések szerint Badajoz közelében egy, az útra tévedt állatot próbált kikerülni, amikor összeütközött a munkagéppel.

A halálos áldozatok közül négy gyermek, a sérültek többsége is a csapat tagjai közül került ki. Hatnak a sérülései nagyon súlyosak, összesen tizenegy sérültet kellett kórházba szállítani.


Fotó: MTI/EPA/Raúl Haba

José Antonio Monago, Estremadura tartomány kormányzója bejelentette, hogy a tragédia helyszínére utazik. Bejelentették azt is, hogy a tartományban elhalasztják az európai parlamenti választási kampány péntekre tervezett kezdetét.

Ha állat ugrik elénk

Egy amerikai rendőr tanácsai:

1, Fékezzünk
2, Csak akkor próbáljuk kikerülni, ha tudjuk, hogy biztos és biztonsággal meg tudjuk oldani a manővert
3, Inkább üssük el szegényt (ha nagyon kockázatos lenne kikerülni), mert így az autóban ülők életét nem veszélyeztetjük
4, Próbáljuk minél kevésbé frontálisan ütközni vele.

Alapvetően lassítsunk, és fogjuk a kormányt két kézzel, ha olyan vidéken vagyunk, ahol állatok szaladhatnak át az úton (pl. inni), avagy látunk pár őzet, szarvast az út mentén – lehet, hogy van a falkában olyan is, aki már az útra tévedt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik