Közélet

Rakéta miatt ürítik a budai házakat

Összesen 18 társasházat ürítettek ki, az intézkedés körülbelül 260 embert érint.

Egy világháborús rakétát találtak a II. kerületi Ribáry utcában csütörtök délután – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel. Várkonyi Melinda elmondta, az M30-as vagy M31-es rakétára építkezés közben bukkantak rá. A szerkezet elhelyezkedéséből arra következtetnek, hogy kilőtt állapotú. A rakéta jelenlegi helyzetében nem látszik, hogy a robbanószerkezetet magában foglaló harci rész rajta van-e a robbanótesten.

A történtek miatt a Marczibányi téren, az Aranka, a Bimbó és a Ribáry utcában 18 társasházat ürítettek ki. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a lakosságvédelmi intézkedés körülbelül 260 lakost érint. Az igazgatóság a II. kerületi önkormányzattal együttműködésben a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot jelölte ki ideiglenes befogadóhellyé.

Ahogy arról beszámoltunk, délelőtt a VIII. kerületi Salgótarjáni úton, a Józsefvárosi pályaudvarnál, míg szerdán Budán, a XI. kerületi Sasadi úton találtak aknavető gránátot.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik