Közélet

Kislánya szeme láttára késelték halálra a fiatal nőt Kömlőn

A férfi hatszor szúrta meg párját ebéd közben, mert nem tetszett neki, amit párja mondott. Olyan mély sebeket ejtett rajta, hogy az anyuka a helyszínen elvérzett.

Hamarosan bíróság elé állhat az a 36 éves férfi, aki tavaly december elsején – ahogy az ügyészség fogalmaz – brutálisan lemészárolta élettársát. A büntetett előéletű tettes ügyében emberölés miatt emeltek vádat.

Az ügyről korábban csak annyit lehetett tudni, hogy a nőt saját élettársa késelte halálra, ám a körülményekre mostanáig nem derült fény. A Heves Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából kiderül, a pár évek óra élt már élettársi kapcsolatban, amikor a fiatal nő félrelépett. Emiatt egy időre szétköltöztek, majd megpróbálták rendbe hozni kapcsolatukat, de hiába próbálkoztak, a viszony nem volt feszültségektől mentes.

A férfi folyamatosan féltékenykedett, ilyenkor többször bántalmazta is a nála hét évvel fiatalabb nőt. 2013. december 1-jén az élettársak – a vádlott kezdeményezésére – éppen kibékültek, ezért kora délután közös gyermekükkel együtt látogatóba mentek a férfi szüleihez Kömlőre.

A háromfős család félrevonult a házban, az egyik szobában ebédeltek, amikor szóba került, hogy a férfinak rövidesen börtönbe kell vonulnia, mert nem rendezte kiszabott pénzbüntetését. Ekkor párja azt találta mondani, hogy lehet, hogy nem fogja „kivárni”.

Élettára – aki ekkor közepes fokban ittas volt – dühbe gurult és kiment a konyhába, ahol felkapott egy nagyméretű konyhakést. Ezután visszatért és nekirontott az ágyon, neki háttal ülő nőnek. Nyak- és tarkótájékon fentről lefelé irányuló,  gyors, egymásutáni mozdulatokkal hatszor megszúrta. Az egyik olyan erejű volt, a nyaki gerinccsatornát két nyakcsigolya között megnyitotta, a nyaki gerincvelőt részlegesen átmetszette. Mindez a 13 éves gyerek szeme láttára történt.

A támadó időközben lehiggadt, próbált különféle ruhadarabokat szorítani a sebekre, hiába. A fiatal anyuka sérülései olyan súlyosak voltak, hogy rövid időn belül elvérzett.

Az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott. A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik