Közélet

Az utolsó pillanatban menekültek ki a gyerekek egy lángoló iskolabuszból

A nap hőse egy postáskisasszony, aki észrevette a füstöt, és megállásra kényszerítette a sofőrt.

Éppen az új autójukat próbálták ki a mississippi Caliborne-ben élő nővérek, Bettye és Beth Windom, amikor arra figyeltek fel, hogy az előttük haladó iskolabusz aljából egyre erősebben szivárog a füst. A postai dolgozó Bettye, aki szabadidejében önkéntes tűzoltó, azonnal tudta, hogy nagy a baj, a buszon utazókat minél előbb ki kell menekíteni a járműről.

Hosszú perceken át próbálták felhívni magukra a buszsofőr figyelmét, dudáltak, villogtak, és hangosan üvöltöztek a busz után, de senki sem reagált a figyelmeztetésükre, pedig Beth az autó ablakán teljesen kihajolva integetett.

Bettye Windom

Bettye ekkor gázt adott, a busz elé vágott az úton, és folyamatos fékezéssel és manőverezéssel megállásra kényszerítette. Amikor a elmagyarázták mi a helyzet a buszon utazók azonnal elhagyták a járművet, csak néhány másodperccel az előtt, hogy az teljesen lángra kapott volna. „Tudtuk, hogy a gyerekeknek azonnal le kell szállniuk a buszról, tettük amit tennünk kellett, nem hiszem, hogy ettől bármelyikünk hőssé vált volna” – nyilatkozta az eset után Bettye Windom az egyik helyi hírcsatornának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik