Közélet

Korrupt börtönőrt buktattak le Budapesten

Ötvenezer forintért vállalta, hogy tiltott tárgyat csempész be az egyik fogvatartottnak. A helyszínen az NVSZ emberei várták.

Hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség azt a bv. főtörzsőrmestert, aki pénzért cserébe vállalta, hogy tiltott tárgyat juttat be a szolgálati helyére. Az őr egy megbízhatósági vizsgálaton bukott meg.

Múlt vasárnap, a délutáni órákban a tárgyalótiszt telefonon felvette a kapcsolatot az intézet egyik bv. főtörzsőrmesterével, akivel egy gyorsétterem parkolójában találkozót beszéltek meg. A találkozón a tárgyalótiszt arra kérte a börtönőrt, hogy a bv. intézeten belül működő gazdasági társaság objektumába egy fogvatartott részére juttasson be egy tiltott tárgyat. Mindezért 50 ezer forintot ígért neki. A beszélgetés pár perc alatt lezajlott, az őr gyakorlatilag azonnal belement a dologba.

A tiltott tárgyat végül azért nem tudta becsempészni, mert a megbeszélt helyszínen a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai várták. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, szolgálati viszonya keddi hatállyal megszűnt, és már szerdán bíróság elé áll – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik