Közélet

Jogerős: 12 évet kapott Páva Zsolt lányának támadója

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 04. 30. 15:13

A 24 éves fiatalt erőszakos nemi közösülésben, súlyos testi sértésben, kifosztásban és személyi szabadság korlátozásában találták bűnösnek.

Ne kamerázzá’! – dörrent rá az egyik televízió operatőrére a fiatal támadó, miközben az előzetes őrző felé vezették rabláncon, és a tárgyalóba lépve is azonnal a sajtó jelenlétét kifogásolta. Szem előtt tartva a megtámadott lány érdekeit – csakúgy, mint első fokon – zárt tárgyalást rendelt el a Kaposvári Törvényszék. Így az nem derült ki, a korábban hasonló bűncselekményért elítélt pécsi férfi és védője mivel próbálta megindokolni a fellebbezésükben kért enyhítést.

A vádhatóság ezzel szemben súlyosbításra, illetve börtön helyett fegyház kiszabására tett indítványt A Kaposvári Törvényszék végül helybenhagyta a járásbíróság korábbi döntését, így az immár jogerős ítélet szerint tizenkét évet kell börtönben töltenie a 24 éves fiatalnak, erőszakos nemi közösülés, súlyos testi sértés, kifosztás és személyi szabadság korlátozása miatt.

A vádlott tavaly áprilisban támadt rá Páva Zsolt, pécsi polgármester húszéves lányára. A fiatal súlyosan megsérült, arc- és orrcsontja eltört, zúzódásokat is szenvedett. A tettes több mint egy héten át bujkált, valóságos hajtóvadászat indult kézre kerítése érdekében, végül feladta magát.

ny zoltán (ny zoltán)
Fotó: MTI/Lendvai Péter
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.