Közélet

Több tízmilliós sikkasztás egy kaposvári postahivatalban

Állítólag 30-40 millió forint tűnt el, úgy tudni, két nőt már kihallgattak. A rendőrség egyelőre annyit közölt, sikkasztás miatt nyomoznak, de egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Egy magát megnevezni nem kívánó, volt postai alkalmazott hívta fel a sonline.hu figyelmét arra,  hogy sikkasztás gyanúja vetődött fel az 1-es számú, Bajcsy-Zsilinszky utcai postahivatalban Kaposváron. Amikor felfedezték a hiányt, a posta vezetése azonnal belső vizsgálatot indított, amihez Pécsről és Budapestről érkeztek szakemberek a kaposvári Nagypostára.

Harminc- negyven millió tűnhetett el, a postán kötött biztosítások bevétele. A lap szerint két nőt ki is hallgattak az ügyben, akikről feltételezik, hogy közük lehetett a sikkasztáshoz, de hivatalos gyanúsítottról még nem tudni. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kérdésükre közölte, az ügyben „ sikkasztás bűntett gyanúja miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen. Tekintettel arra, hogy a nyomozás jelenleg is folyamatban van, bővebb információt egyelőre nem adnak.

A Magyar Posta Zrt. sajtószóvivője, Apáti-Tóth Kata így reagált az üggyel kapcsolatban: „ A hivatalos vizsgálat a rendőrség bevonásával folyamatban van. Az esetről jelen fázisában – a vonatkozó jogszabályok értelmében – nem nyilatkozhatunk. Fontos hangsúlyozni, hogy a vizsgálat az ügyfelek és a Posta Biztosító között kötött szerződéseket nem érinti, az ügyfeleket semmilyen kár nem éri! ”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik