Közélet

Száz kocsit loptak el a huszonéves fiúk

A rendőrök egy kilencfős bűnbandát lepleztek le. A tolvajok főképp Budapesten és környékén „dolgoztak”

A jelenlegi adatok szerint a kerepesi fiatalok március elején loptak el egy kocsit egy kerepesi pakolóból.  A 23 éves fiatal vitte el az autót, ám Fóton lesodródott az útról felborult.  Mire a rendőrök kiértek, már nem volt ott, elmenekült.

Az egyenruhások lopás miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozóknak sikerült azonosítaniuk a párost, egyiküket – aki balesetet szenvedett a kocsival – április 6-án, míg társát hat nappal később kapták el.  A fiúk beismerték, hogy 2012 óta, megrendelésre csaknem száz autót loptak el.

A rendőrök az ügy kapcsán – összehangolt akcióban – több embert is elfogtak. Köztük egy 22 éves fiatalt, aki mint kiderült, többször eljárt velük lopni. Ő 2013 márciusa és 2014 januárja között összesen 12 kocsit kötött el Budapesten.

A kocsikat két – egy 29 és egy 38 éves – fóti féri megrendelésére lopták, cserébe pénzt kaptak. A járművek szétbontásával egy 23 éves fiatalt bíztak meg, akinek akadt segítsége is egy 22 éves fiú személyében. Az alkatrészek eladása egy 42 éves férfi feladata volt.

Akadt olyan kocsi, amelyet nem szereltek szét. Az autók egyedi azonosító jeleit egy 52 éves férfi változtatta meg. Ő házi őrizetbe került, a többiek viszont előzetesbe – derül ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

A társaság elsősorban Suzuki és Daewoo márkájú kocsikat lopott, amelyeket Budapest peremkerületeiből, vagy Pest megyei településekről, Kerepesről és Gödöllőről kötöttek el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik