Közélet

Megszökött a börtönből, mert nem bírta a rapet

Orosz R. Zoltán
Orosz R. Zoltán

újságíró. 2014. 04. 26. 12:12

A régi vágású nem tudott beilleszkedni a modern gengszterek világába.

Kockázatos a bűnöző élet. Az embert elkapják, és hosszabb-rövidebb időre rács mögé zárják, tisztában van ezzel, aki erre a pályára adja a fejét. Tudja mit kockáztat, ha rajta veszt. Az angol Robert Stevens negyven éves bűnöző karrierrel, negyvenöt rábizonyított bűncselekménnyel, és huszonegy ítélettel a háta mögött azt hitte nem érheti meglepetés az alvilágban. Ám ami a kevéssé veszélyes, nem erőszakos bűnözőknek fenntartott, D kategóriás HMP Leyhill-ben várt rá az maga volt a pokol.

Az ötvennyolc éves fegyenc mindössze húsz napot bírt ki rabtársai között, aztán egy óvatlan pillanatban átugrott a falon, és meglépett. Nem sok időt töltött szabadlábon, egy járókelő felismerte a dél angliai Tortworthben, és szólt egy éppen arra járőröző rendőrnek, hogy merre találja a szökött fegyencet. Stevens nem tanúsított ellenállást, sőt bocsánatot kért a szökésért.

Később a bíróságon azzal magyarázta tettét, hogy nem bírta a D kategóriás börtön fiatal elítéltjeivel töltött napokat. Állandóan, még éjjel is hangosan bömbölt a rap zene, ráadásul állandóan zaklatták, hogy vegyen már egy kis drogot tőlük.

„Attól tartok, a bűncselekmények elkövetéséért kirótt büntetésnek része az is, hogy az elítélt esetleg kellemetlenül érzi magát a börtönben” – mondta Robert Stevensnek a bíró, és tíz hónappal meghosszabbította eredetileg hat és fél éves büntetését.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.