Közélet

Beperelte a kamaszt, akit halálra gázolt

A baleset okozta lelki trauma miatt a gázoló követel kártérítést.

Valósággal sokkolta a kanadai Majewski családod, amikor megtudták, hogy két évvel a baleset után, melyben elveszítették 16 éves fiukat, Brandont, kártérítési pert kezdeményezett ellenük az őt halálra gázoló nő – írja egy kanadai hírportál.

Brandon és két barátja 2012 októberében indult biciklivel hotdogozni. Nem sokkal később egy terepjáró nagy sebességgel elgázolta őket. Brandon a helyszínen meghalt, egyik barátja súlyos, a másik könnyebb sérüléseket szenvedett.

Most a terepjárót vezető nő, Sharlene Simon a baleset során elszenvedett lelki trauma miatt, kártérítésért pereli a halott fiút, a két barátját, a szüleiket, és a várost is, ahol a baleset történt. A fiúkat azért, mert szerinte nem tudtak rendesen biciklizni, így ők a felelősek a neki olyan nagy megrázkódtatást okozó balesetért. A szülőket azért, mert engedték, hogy a tapasztalatlan kamaszok az úton biciklizzenek, a várost pedig azért mert nem megfelelően tartotta karban az utat.

„Mintha valaki gyomorba rúgott volna. Az összeomlás határán állok” – nyilatkozta Derek Majewski, Brandon édesapja. „Megölte a fiamat és most még profitálni is akar rajta? Azt mondja szenved a történtek miatt? Bárcsak érezné azt a fájdalmat, amit én érzek, akkor megtudná mi az a szenvedés, a pánik, a rémálmok” – tette hozzá Venetta, Brandon édesanyja.

„Ez az eset túlmegy mindenen. Pályafutásom során sohasem halottam olyat, hogy valaki beperelt volna egy gyereket, akit megölt” – mondta Brian Cameron, a család ügyvédje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik