Közélet

Étellel fizetett dílereinek a borsodi férfi

A kisebb droghálózatot működtető gyanúsított speeddel, új pszichoaktív anyagnak számító "biófűvel és pentakristállyal üzletelt.

Drogdílert lepleztek le a rendőrök Borsodban, a férfira sajószentpéteri lakásán csaptak le nemrégiben. A 37 éves terjesztőt kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt hallgatták ki a nyomozók. Kiderült, emberei is voltak, akik segítettek teríteni.

Az eljárás adatai szerint az ügy első számú gyanúsítottja kábítószert, új pszichoaktív anyagot, valamint élelmet is adott cserébe az időközben két társának, egy 29 és egy 31 éves férfinak. A bizományba átadott drogok eladásával foglalkozó két „alvállalkozót” volt,  hogy kenyérrel, hússal, vagy tojással, illetve tésztával „fizette ki”.

A “portékát” általában helyi és környékbeli fiatalok vették: speedet, az úgynevezett új pszichoaktív anyagnak számító biofüvet, valamint pentakristályt.

Az elsőszámú gyanúsítottat a környezetében élők agresszív, befolyásos embernek tartják, aki a hatóság adatai szerint csak minimális legális jövedelemforrással rendelkezik, azonban környezetéhez képest kiemelkedő életszínvonalon tartotta fenn magát.

A bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik