Közélet

Rabló perelte be a börtönőrt

A rab azt vallotta, az őr megverte. És bár többször ellentmondásba keveredett, „támadóját” mégis bűnösnek találták.

A börtönőr gyanította, hogy az egyik rab cellájában nyugtatót rejtegetnek, ezért kollégáival ellenőrzést tartottak, de először nem találtak semmit. Nem sokkal később a fogvatartott feljelentette, azt állítva, hogy bántalmazta – mondta az érintett börtönőr, Tarcza Zsolt a Blikknek.

Később a cellatársak egybehangzóan a rab mellett vallottak a bírósági tárgyaláson, bár mindenki – beleértve a rabot is – másképp emlékezett a történtekre. Később kiderült, az említett cellából se látni, se hallani nem lehetett volna semmit. A börtönőrt végül elítélték és pénzbüntetéssel sújtották, ő fizette a bűnügyi költséget és az orvos szakértői véleményt is, amely szerint nem okozhatta gumibot azokat a sérüléseket, amelyekről a rab azt állította, attól keletkeztek. Több százezer forintjába került mindez.

A börtönőr állítólagos áldozatánál két héttel a feljelentés után találtak 130 darab nyugtatót. A rab végül szabadlábra került, az utolsó tárgyalásra mégis újra bilincsben hozták. Rablásért került újra rácsok mögé.

“Ha megalapozatlan az ítélet vagy kiderül, hogy jogszabálysértés történt, akkor még lehet javítani a helyzeten. Ez egy különleges eljárás, komoly bizonyítékokra van hozzá szükség” – vélekedett Kamarás Péter ügyvéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik