Közélet

Napokig éheztek, fagyoskodtak nevelőanyjuk mellett a gyerekek

Volt olyan időszak, amikor a gyerekek egy hétre étel nélkül maradtak. A somogyi asszony elköltötte a pénzt, amelyet ellátásukra kapott.

A Kaposvári Járási Ügyészség háromrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy 47 éves nővel szemben, amiért nem látta el megfelelően a rábízott gyerekeket. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön arról tájékoztatott, hogy az egyik megyei kisközségben élő nő 2012 decembere és 2013 februárja között nem gondoskodott a gyerekről, nem adott nekik rendszeresen enni, emiatt gyakran éheztek. Előfordult, hogy egy hétig étel nélkül maradtak. Az asszony ezenkívül nem ruházta őket és nem vásárolt tüzelőt sem, hogy ne kelljen fázniuk.

A nő a gyerekek zsebpénzét olyanokra költötte, akik ugyancsak egy háztartásban éltek vele, de az ügyészség szerint nem jogszerűen tartózkodtak ott. Az ügyészség hangsúlyozza: a vádlott mind a három gyermek nevelésére, felügyeletére és gondozására köteles személy, aki a feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte, és ezzel testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődésüket veszélyeztette.

A vádlott nevelőszülői munkaviszonyát a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság tavaly, február végén megszüntette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik