Közélet

Baleset Hevesben – Dobócsillagként repült mellkasába a penge

Az ittas férfi munkatársát sebesítette meg egy fűkaszával, miután részegen a földhöz verte az átalakított eszközt.

Dobócsillaghoz hasonlóan vágódott egy férfi mellkasába annak a motoros fűkaszának az acélpengéje, amivel az ittas vádlott úgy dolgozott Karácsondon, hogy nem tartotta be a rá vonatkozó munkavédelmi szabályokat – tájékoztatott csütörtökön a Heves Megyei Főügyészség.  Az ügyben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a közfoglalkoztatott ellen, méghozzá foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

A vádlott 2013. szeptember 5-én, a reggeli órákban munkatársával együtt ment az úgynevezett „Homokosra” azért, hogy rendbe tegyék a területet pontosabban, hogy lekaszálják a gazt. A férfi egy nagy teljesítményű robbanómotoros fűkaszát vitt magával, amelyre – annak ellenére, hogy az eszköz használati utasítása azt ilyen talajviszonyok mellett kifelezetten tiltotta – egy háromágú merev forgókést szerelt fel rá.

Megivott egy liter bort, majd részegen nekilátott a munkának. A gépet eközben többször a földhöz ütötte, míg végül a forgókés egyik ága letört, elrepült, és beleállt a tőle öt-hat méterre dolgozó kollégájába.

A penge a férfi mellkasának bal oldalánba fúródott, megsértve az izomzatot is. Lég- és vérmell alakult ki nála, életveszélybe került. A sérültet a véletlenül éppen arra közlekedő mezőőr segítségével sikerült még időben kórházba szállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik