Közélet

Rendőröket próbált elgázolni a német férfi Röszkénél

Az embercsempész négy migránst vett fel épp, amikor a határőrök ellenőrizni akarták.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a német férfit, aki rátámadt az őt igazoló rendőrökre a napokban Röszkén. Az autóst embercsempészéssel, hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti  veszélyeztetéssel gyanúsítják.

A Csongrád Megyei Főügyészség szerdai közlése szerint a német férfi Röszkén, a határ közelében vett fel négy migránst még szombaton. Az lett volna a feladata, hogy továbbszállítsa őket. Ám a rendőrök kiszúrták a társaságot, amikor beszálltak a kocsiba, ezért odamentek, hogy ellenőrizzék a járművet.

Felszólították a sofőrt, hogy igazolja magát, de a férfi válaszul inkább gázt adott. A láthatósági mellényt viselő rendőr a kocsi felé szaladt, közben több nyelven kiabált az autó vezetőjének, hogy álljon meg. A férfi az egyenruhás felé kormányozta a járművet, de a rendőrnek sikerült még időben elugrania, így nem esett baja.

A tőle néhány méterre lévő, ugyancsak rohanó határőr szintén megpróbálta megállítani az autót, de az autósnak ez nem volt ínyére, nekihajtott az őrmesternek, aki a motorháztetőre támaszkodott, így próbálta elkerülni, hogy a kocsi elsodorja. Végül a sofőr fékezett.

Az ügyészség szerint a gyanúsított a rendőröket – mint hivatalos személyeket – jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta, valamint testi épségüket közvetlen veszélynek tette ki.

Mint ismert, 2012 októberében halálra gázoltak egy rendőrt, ugyancsak Csongrád megyében. Az egyenruhások Apátfalván akarták igazoltatni a hummeres férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik