Közélet

Meghalt autójában, a zöld jelzésre várva

Feltehetően a Thaiföldre lecsapott hősége áldozata lett a 66 éves férfi.

A pirosan világító közlekedési lámpa előtt állva halt meg a volán mögött ülve egy thaiföldi férfi, miközben a bevásárló-központból tartott hazafele – jelentette a Coconuts Bangkok. A holttestet a többi autós fedezte fel, miután a nem indult el, amikor zöldre váltott a lámpa. „Odamentem szólni, hogy induljon már el, de holtan találtam” – mondta el egy szemtanú.

A férfi özvegyének elmondása szerint a nagy meleg okozta férje halálát, aki magas vérnyomástól szenved. Feltehetően napsütötte helyre parkolta le autóját a bevásárlóközpont előtt, és amikor beült a felforrósodott autóba, a nagy hőség megölte. Mindössze ötszáz méternyi távolságra jutott a parkolóból.

A férfi holttestét egy egyetemi kórházba szállították, hogy megállapítsák halála pontos okát.

„Majd szétrobban a fejem”

Kevés elképesztőbb halálesetet lehet elképzelni, mint azt, ami például i. sz. 79-ben történt Herculaneumban. A kitörő Vezúv lábánál fekvő településre forró vulkáni levegő borult nagyjából kéttized másodperc alatt – ez a forró pára 540 fok körüli hőmérsékleten érte el a szerencsétlen lakókat. A hatása elképesztő: elpárolgó bőr, megfőtt agy, a hirtelen nyomásnövekedéstől felrobbanó koponyák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik