Közélet

Verték, sanyargatták az idős embert a kisbéri rabszolgatartók

A fiatalok hónapokon át dolgoztatták és bezárták áldozatukat, iratait pénzét pedig elvették.

Vádat emelt az ügyészég két fiatal ellen, akik hónapokon át sanyargattak egy idős férfit Kisbéren. A 22 éves lány és 27 éves élettársa zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt állhat hamarosan bíróság elé.

A vádirat szerint a 63 éves férfit tavaly március óta tartották rabszolgasorban. A pár nem dolgozott, sőt, egyenesen kerülték a munkát, gyakorlatilag a férfiból éltek. Elvették a nyugdíját és minden munkát vele végeztettek el, beleértve a ház körüli teendőket és gyerekeik felügyeletét is.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint az élettársak rendszeresen, brutálisan megverték idős áldozatukat, nem látták el, iratait is elvették és többször bezárták, nehogy elszökjön. A férfinak a szerszámos kamrában kellett laknia. A korábbi rendőrségi tájékoztatásban az állt, bankkártyát is csináltattak vele, amelyet fogvatartói használtak.

A bántalmazott férfinak végül sikerült megszöknie, és azonnal a rendőrséghez fordult. Az elfogásról a rendőrség tavaly októberben videót tett közzé:

A fiatalok előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

Olvasói sztorik