Közélet

Az ágyában gázoltak halálra egy 16 éves lányt

Egy feltehetően részeg fiú csapódott terepjáróval egy házba. Csak a szerencsén múlt, hogy a tragédiában nem halt meg egy 14 éves lány is.

A baleset vasárnap hajnalban történt a dél-kaliforniai Palmdale városában. Egy szemtanú elmondása szerint a fiatal sofőr nagyjából 120 kilométeres sebességgel száguldott, amikor nem tudott bevenni egy kanyart otthona közelében, és egy társasházba csapódott, áttörve a falakat, és két lakáson ment keresztül – jelentette a CBS Los Angeles.

A hálószobában, ahol végül megállt, egy 16 éves lány aludt, aki már halott volt, amikor a tűzoltók és a mentők kiérkeztek. A rendőrség közlése Giselle Mendoza azonnal meghalt, bár az esetet végignéző szemtanú – aki a rendőrök megérkezéséig ott tartott a sofőrt – hallani lehetett nyögdéselését a falak mögül.

Az ágyában aludt a 16 éves lány, amikor a egy részeg fiatal a terepjárójával a falat áttörve halálra gázolta.
Fotó: NBC Los Angeles

Csak a szerencsén múlt, hogy a másik lakásban nem halt meg senki – közölte a CBS. Ott egy 14 éves lány hálószobáján ment keresztül a terepjáró, és a lány életét csak az mentette meg, hogy aznap este nem az ágyában, hanem a kanapén aludt – mondta el a CBS-nek a gyerek apja.

Az autót vezetó Roberto Rodriguezt kórházba vitték, majd halálos baleset okozása vádjával letartóztatták. A rendőrség közlése szerint részegen vezetett. Az NBC úgy tudja, hogy avéralkoholszintje a megengedett érték kétszerese volt. A fiatalt még vasárnap este, százezer dolláros óvadák ellenében szabadlábra helyezték, ami érthető módon felháborította az áldozat apját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik