Közélet

Lakásért árulta meg sem született gyermekét a budapesti férfi

A csecsemőre vevő is akadt, ám mielőtt világra jött volna, a rendőrök lecsaptak a 44 éves apára. Párja egyébként nem akart megválni a kicsitől. Azt mondja, a férfi kész tények elé állította.

A 41 éves nőnek és párjának már öt gyermeke született, de hajléktalanok voltak, a kicsik így a nagyszülőkhöz kerültek. A pár egy újpesti melegedőben húzta meg magát, amikor a nő újra terhes lett – írta a Blikk a Zsaru magazinra hivatkozva. Az asszony a 34. hétben járt, amikor a védőnő elmondta nekik, hogy valószínűleg most sem tarthatják meg a babát a körülményeik miatt.

Az apa – vallomása szerint – ekkor döntötte el: ha az övék nem lehet a kicsi, az államé sem lesz. Ezért kezdte el árulni a meg sem született gyereket. Egyszerű módját választotta a hírverésnek, ismerőseinek mondta el, hogy a kicsiéért másfél millió forintot vagy egy lakrészt kér, ahová beköltözhetne. De mindez a védőnő fülébe jutott, aki március végén feljelentést tett. Az egyik tanú szerint a férfi ekkor már meg is egyezett egy idősebb nővel, hogy a babáért cserébe fedelet kapnak a fejük fölé.

Az apa tagadta, hogy pénzért akart volna megszabadulni a gyerektől. Azzal védekezett, hogy csak azt mondta az ismerősének, hogy örökbe adná neki a csecsemőt, de ingyen, úgyhogy az egész félreértés lehet – mondta el a kapitányság egyik munkatársa. Élettársa azonban a férfira vallott, állítja, párja kész tények elé állította.

Az asszony egyébként nagyon ragaszkodott a kicsihez, amikor kórházba került, nem akart a szükségesnél tovább bent maradni, nehogy elvegyék tőle a gyermeket. Ezért február 11-én kimászott egy első emeleti ablakon, és megszökött a kórházból. Az apát emberkereskedelem előkészületével gyanúsítják, szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik