Közélet

Így csapott le kollégáira a TEK

Kiderült, összesen tíz gyulai határrendőrt gyanúsítottak meg, amiért külföldi  kamionosoktól kértek, vagy fogadtak el pénzt, vagy jobb híján kávét és csokit.

Megtagadták a vallomástételt a csütörtöki akcióban elfogott és őrizetbe vett határrendészek, akik a gyanú szerint vesztegetési pénzeket kértek és fogadtak el külföldi kamionosoktól. A Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálattól szerzett adatok alapján indított eljárást, korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt, összesen tíz egyenruhás ellen.

Az elfogásról röviden már csütörtökön beszámolt az ügyészség, ám részleteket akkor nem közöltek. Pénteken videót hoztak nyilvánosságra az elfogásokról. amelyet részben a Terrorelhárítási Központ embereire bíztak.  Két rendőrre tehát TEK-esek csaptak le, a többieket pedig az ügyészség emberei kapták el.

Miután az érintettekre bilincs került, több helyszínen zajlottak házkutatások. A gyanú szerint a pénzt, illetve különféle tárgyakat kértek illetve fogadtak el a külföldi, belépésre váró kamionosoktól. A vesztegetési összeg általában 5 euró vagy 10 román lej volt. Előfordult, hogy a nagy címletű pénzből vissza is adtak. Ha pénz nem volt, kávét, csokoládét, vagy más fogyasztási cikket is elfogadtak.

A határrendészek jelenleg őrizetben vannak, az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatásukat, amelyről hamarosan dönt a bíróság.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik