Közélet

Elképesztő mocsokban készült a húsvéti sonka – videó

Az ál-kistermelő kazánházban, rozsdás eszközök között, koszban, földön tárolt húsokat készített elő, a főzést üstökben oldotta meg az udvaron, míg a kolbász egy féltető alatt szikkadt.

Több mint két tonna terméket foglaltak le az elmúlt hetekben egy kistermelőként regisztrált árusnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei. A vállalkozó nem tudta igazolni az áruk eredtét, telephelyén pedig megdöbbentő higiéniai állapotok uralkodtak.

A NÉBIH közleményében arról tájékoztat, a húsvéti ünnepek közeledtével kiemelt figyelmet fordítanak a hússzektorra. Így jutottak el az egyik pest megyei hétvégi piac kedvelt árusának Nógrád megyei telephelyére is.

A feldolgozás körülményei még a sokat tapasztalt ellenőröket is meglepték: az álkistermelő a kazánházban, rozsdás eszközök között, koszban, földön tárolt húsokat készített elő, a főzést üstökben oldotta meg az udvaron, míg a kolbász egy féltető alatt szikkadt. A vállalkozó az alapanyagok eredetét nem tudta igazolni és egyetlen a kistermelőkre vonatkozó jogszabálynak sem felelt meg.

Az illetékes járási hivatal a kistermelői engedélyt azonnali hatállyal visszavonta. A bírság megállapítása folyamatban van.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik