Közélet

Kiderült, ki lőtte nyakon a tatai récét

A kép bejárta az internetet. A rendőrség orvvadászat miatt indított nyomozást az ügyben. Kiderült, egy kilencéves kisfiú találta el az állatot.

A tatai rendőrök megtalálták azt a fiút, aki a gyanú szerint meglőtte az Öreg-tónál pihenő madarat– számolt be csütörtökön a rendőrség. A gyerek nevelőapja azt mondta az egyenruhásoknak, véletlen baleset történt.

Az esetről a kemma.hu számolt be március elején, a szerencsétlenül járt szárnyasról kép is készült. Akkor a lap azt írta, madárvédők figyelik az állatot, aki állítólag enni és repülni is tud, de megfogni nem merték.


Fotó: Facebook

A nevelőapa elmondása szerint a gyermek február végén lőtte el nyílvesszővel az állat nyakát.  A tóparton játszottak, ám 9 éves fiút leginkább a magukkal vitt nyílpisztoly érdekelte. Ki akarta próbálni az eszközt, melyet nevelőapja felügyelet mellett engedett neki. A tó felé irányították azt, majd a fiúlőtt. Nem vette észre a madarakat, melyek közül az egyiket eltalálta. A szárnyas nem pusztult el, heteken át úszkált a tóban, nyakában a nyílvesszővel – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Az egyenruhások orvvadászat miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Hetekig keresték a tettest, akit végül szerdán sikerült azonosítaniuk. A fiú nevelőapját még aznap tanúként hallgatták meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik