Közélet

Hármasszexnek indult, milliós zsarolás lett a zalai kalandból

A légyott egy vagyonba került, a férfi néhány hét alatt több millió forintot fizetett ki fenyegetőinek. Áruhiteleket, személyi kölcsönt, jelzáloghitelt vett fel, telefonokat és számítgépet vásárolt nekik.

A könnyed szórakozást kereső férfi még 2012 áprilisában,  interneten keresztül lépett kapcsolatba egy szexuális szolgáltatást hirdető nővel. Megbeszéltek egy időpontot, a kuncsaft a megadott címre ment, ahol két fiatal prostituált fogadta. A megállapodás szerint a hármasszexért tízezer forintot fizetett volna. Az együttlét alatt azonban megjelent egy férfi és egy nő, kiabálni kezdtek,  hogy nagy baj lesz, mert ők “Pest rémei”, a  lakás pedig az ő tulajdonuk, a férfinak így fizetnie kell azért, ha használni akarja, különben rokonaik elbánnak vele. Az ügyfél ijedtében 45 ezer forintot adott az őrjöngő párosnak.

Pár nap múlva két férfi jelent meg a kuncsaft lakásánál, rátámadtak és közölték vele, hogy egyik szexpartnere még fiatalkorú, a nevelőapja ezért fel akarja őt  jelenteni erőszakos közösülés miatt. Azt mondták, a hallgatás ára 300 ezer forint. A férfi akkor húszezer forintot adott nekik, ettől kezdve – kihasználva helyzetét és lelkiállapotát – folyamatosan újabb összegeket követeltek tőle.

A páros 2012. május 1-én Nagykanizsán, a Zemplén utcában szállt rá ismét áldozatára, azzal fenyegették, hogy bántalmazzák, és szétverik lakását, kocsiját, ha nem fizet. A férfi közölte, hogy nincs pénze, de nem érdekelte őket, azt mondták, kérjen kölcsön  rokonaitól, ismerőseitől. Felkínálták neki azt is, hogy a tartozását  áruhitellel is törlesztheti,  szerezzen be  munkáltatói igazolást. Addig is elvették  a kocsija iratait és kulcsait, és aláírattak  egy  bianco adás-vételi szerződést arra az esetre, ha mégsem fizetne.Néhány nap múlva ugyan az autót visszaadták,  de az adásvételi szerződést megtartották, és a továbbiakban is fenyegették.

A zsarolókkét héttel később  ismét előálltak korábbi ötletükkel, miszerint a férfi vegyen fel hitelt illetve áruhitelt.  Az ekkora lelkileg már tejesen összeomlott, folyamatos félelemben élő áldozat kölcsönszerződést kötött, majd felvett 165 ezer forintot, amelyet átadott fenyegetőinek, amelyet további   450, 176, 207 ezer forint áruhitel követett. Ezen felül két, csaknem ötvenezer forintos telefont is vett, ugyancsak hitelre, míg egy másik boltban egy 192 ezer forintos notebookot is vásároltattak vele.

A leírtakon túl a  férfi – lakásának  fedezete mellett  –  hárommillió forint jelzáloghitelt is felvett, amelyet szintén átadott a párosnak.

A két férfi ellen zsarolás miatt emeltek vádat. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott. A fenyegetőzők szabadlábon várják a tárgyalást – tudtuk meg a Zala Megyei Főügyészségtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik