Közélet

Gyilkossággal vádolhatják a halott újszülöttjével vásároló tinit

A holttestet egy biztonsági őr találta meg a lánynál lévő szatyorban, miután lopás miatt megállított a 17 éves lányt, és barátnőjét.

A két tinédzsert – ahogy arról a Hír24 is beszámolt – tavaly októberben tartóztatták fel egy New Yorkban lévő fehérneműboltban a biztonsági őrök, miután rajtakapták őket, ahogy ruhákat loptak a fogasokról. A rutinnak számító bolti lopási ügy nem sokkal később szörnyű fordulatot vett, miután az egyik őr furcsa szagra lett figyelmes, és átkutatta a lányoknál lévő bevásárlószatyrot, amelyben egy –az akkor megjelent hírek szerint – halott magzatot talált.

A kisgyerek anyja, a 17 éves Tiona Rodriguez akkor azt állította, hogy elvetélt. A New Yorki igazságügyi orvosszakértői intézet azonban a héten nyilvánosságra hozott jelentésében kijelentette, hogy a kisfiú halálát fulladás okozta, és emberölés áldozata lett – írta a New York Daily News. A gyerek a szakértők szerint kevesebb, mint egy napot élt. A rendőrök még októberben azt mondták: a magzat nagyjából hathónaposnak tűnt.

Tiana Rodriguez – halott hatohónapos magzatával a szatyorban ment lopni a fehérneműboltba
Fotó: Facebook

Rodriguez ellen eddig még csak bolti lopás miatt emeltek vádat az esettel kapcsolatban, még tavaly decemberben. A manhattani ügyészség a szakértői jelentés közzététele után nem nyilatkozott a Daily Newsnak arról, vádat emelnek-e a Brooklynban élő nő ellen fia halála miatt. Rodriguez a lapnak elmondta: nem tudott arról, hogy a szakértők megállapítása szerint fia gyilkosság áldozata lett, közölve, hogy nem nyilatkozhat az esettel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik