Közélet

Segíteni próbált, kirúgták a fogait

Az 58 éves, bottal közlekedő, ritmusszabályozóval élő férfit szájba rúgták, miután a fejét ért ütések miatt a földre esett.

A Kaposvári Járási Ügyészség egyebek mellett maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy 26 éves fiatal ellen, aki tavaly nyáron bántalmazott egy 58 éves férfit Csökölyön. A támadóval szemben letöltendő szabadságvesztést indítványoztak.

A fiatalember az utcán szólalkozott össze egy férfival, akit ököllel megütött. Féltestvére próbált a védelmére kelni, ám végül ő húzta a rövidebbet: az 58 éves, bottal járó szívritmus-szabályozóval élő férfi fejére ugyanis többször lesújtott támadója, és miután térdre esett az ütésektől, a fiatal szájba rúgta. Tette mindezt olyan erővel, hogy négy foga kitört.

A vádlott pár héttel később a csökölyi temetőben vezette le indulatait, kiderült, összesen hat betonból készült keresztet rongált meg részegen, illetve többet kihúzott a földből és elhajította azokat.

A fiatal – aki a bűncselekmények elkövetésekor felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt- előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Az ügyészség indítványányozta azt is, le kelljen töltenie korábban kiszabott büntetését – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség hétfői tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik