Közélet

Az utcán alázták a zaklatót

Egy amerikai férfinek órákig kellett az emberek előtt állnia egy táblával, amelyen egyebek közt az állt: "Rokkant gyerekekbe kötök bele, és intoleráns vagyok azokkal szemben, akik különböznek tőlem."

“Én egy zaklató vagyok” felirattal a kezében kellett álldogálnia vasárnap több órán keresztül az Ohio állambeli South Euclid egyik utcasarkán egy férfinak.

A helyi sajtó szerint a 62 éves Edmond Aviv igyekezett figyelmen kívül hagyni a rövid performanszát méltató dudálásokat és a meg-megálló járókelőket. “A bíró tönkretett engem. Ez egyáltalán nem igazságos” – hangoztatta az ohiói férfi.


Fotó: MTI / AP / Tony Deyak

Aviv ellen azért indult eljárás, mert szomszédasszonya azt állította, hogy a férfi évek óta zaklatja őt és rokkant gyermekeit. A bíróságon Aviv nem ismerte el, de nem is tagadta az ellene felhozott vádakat.

Az ítélet részeként a férfinak öt órán át kellett maga előtt tartania a feliratot, amely szerint: “Én egy zaklató vagyok. Rokkant gyerekekbe kötök bele, és intoleráns vagyok azokkal szemben, akik különböznek tőlem. A cselekedeteim nem tükröznek megbecsülést azon sokszínű South Euclid-i közösség iránt, amelyben élek”.

Sandra Prugh levélben számolt be a bíróságnak arról, hogy Aviv etnikai gyalázatnak nevezte őt, amikor örökbe fogadott fekete gyermekeit tartotta a karjában, számos alkalommal leköpte, rendszeresen kutyapiszkot dobott a fia autójának szélvédőjére és egyszer ürülékkel kente össze a tolószékfeljárójukat.

Avivot továbbá 15 napnyi börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és a férfinak dühkezelési terápiára, valamint tanácsadásra kell járnia és egy bocsánatkérő levelet is kellett írnia szomszédasszonyának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik