Közélet

Elaltatták a Budapestre tévedt őzet

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 04. 11. 10:11

Sérült őzbak tévedt Budapestre, panelházak közé. Állatvédők vették a pártfogásukba, de segíteni már nem lehetett rajta.

Nem mindennapi látvány fogadta a járókelőket péntek délelőtt a Budapest XV. kerületében, a Nyírpalota utcában. Információink szerint egy őzbak tévedt a panelházak közé. Úgy tudjuk, a vadat sebek borították, a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársai siettek a segítségére. A részletes vizsgálat során olyan súlyosnak találták az őz sérüléseit, hogy a szakemberek jobbnak látták elaltatni – tudtuk meg az alapítványtól.

Néhány hónapja egy kolozsvári lakótelep lakóit jóval ijesztőbb meglepetés ért, amikor egy egész vaddisznócsorda tévedt a házak közé, legalább 10-15 állat. A bejelentés után csendőrökből és vadászokból álló különítmény alakult, mely arra készült, hogy altatólövedékekkel ártalmatlanítsa a csordát. A helyszínen azonban módosították a tervet. A tömegmegmozdulások biztosítására használt fémkerítésekkel alakítottak ki egy folyosót, amelyen az állatokat a Malomárokig, majd a Malomárok medrén a város széléig hajtották. A hajnali művelet több mint négy órán át tartott. A polgármester a művelet végén megelégedéssel nyugtázta, hogy “békés úton” sikerült kivezetni az állatokat a városból, és nem kellett használni fegyvereket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.