Közélet

Alvó lányt ölt a nagybajomi „ágyneműtartós” gyilkos

A 23 éves fiatal egy kalapáccsal ütötte áldozata fejét. Miután végzett vele, testét az ágyneműtartóba rejtette. A lánynak néhány tízezer forint miatt kellett meghalnia.

Vádat emelt az ügyészség a nagybajomi gyilkos ellen – közölte a Somogy Megyei Főügyészség pénteken. A rendőrség március végén számolt be arról, hogy befejezték a nyomozást. Korábban szűkszavúan nyilatkoztak az esetről, ám az eljárás végeztével számos kérdést tisztáztak. Most, a vádemeléskor újabb szörnyűségre derült fény a brutális támadásról.

Ahogy arról beszámoltunk, a holttestre novemberben bukkantak rá egy családi házban. A rendőrség akkor az eset kapcsán csak annyit közölt, az áldozatot halálra verték. Nem sokkal később azt nyilatkozták, egy 23 éves fiatalt gyanúsítanak, ám az okokról és a körülményekről nem mondtak semmit. Annyit azonban az újságírók kiderítettek, az áldozatot az ágyneműtartóban találták meg a hozzátartozói, ahogy azt is, vélehetően kalapáccsal ölték meg. A halálra vert fiatal édesanyja korábban azt mondta, a lányok jó barátnők voltak.

A rendőrség március végén arról tájékoztatott, a tettes valóban kalapáccsal ölt, többször is lesújtott a szerszámmal. Miután végzett áldozatával, betette őt az ágyneműtartóba. A nyomozók smegállapítása szerint a fiatal azért gyilkolt, mert rossz anyagi körülmények között élt, és így akart pénzhez jutni. Miután barátnője meghalt, átkutatta a táskáját és kivette belőle a pénzét és a bankkártyáját, amelyet használt is. Az egyenruhások szerint készült a gyilkosságra.


Vér borította a szobát a gyilosság után (Fotó: police.hu)

Az ügyészség pénteki tájékoztatásából kiderül, az áldozatot álmában érte a halál. Az ágyában feküdt, amikor barátnője a kalapáccsal lesújtott rá. Kiderült az is, hogy a lánynak ötvenezer forintért kellett meghalnia, a tettes ugyanis ennyit emelt le a bankkártyájáról.

A gyilkost előre kitervelten, nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt állítják bíróság elé. Az ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik