Közélet

9 halott egy gyerekeket szállító busz balesetében

Egy teherautóval ütköztek frontálisan egy kaliforniai autópályán, majd mindkét jármű kigyulladt. Három személyautó szorult közéjük.

Legalább kilenc ember meghalt és több mint harmincan megsérültek, amikor a FedEx egyik teherautója belecsapódott egy iskolásokat szállító turistabuszba – jelentette a helyi sajtó. A helyi idő szerint csütörtök délután fél hatkor történt balesetnek több halálos áldozata is lehet. A CBS Los Angeles információi szerint ugyanis a busz és a teherautó közé három személyautó szorult, és tíz embert eltűntként kezelnek a hatóságok. Ha a CBS információi helyesek, az autóban utazó emberek biztosan meghaltak, hiszen a helyszínen készült felvételeken nyomát sem lehet látni az autóknak.

A baleset az első beszámolók szerint azután történt, hogy a teherautó eddig ismeretlen okból áthajtott a szembejövő sávba az ötös számú autópályán, és egyenesen a busznak csapódott. Majd nem sokkal később mindkét jármű kigyulladt, és teljesen kiégett. Szemtanúk több hangos robbanásról számoltak be.

A San Francisco Chronicle beszámolója szerint egy Nissan Altima is részese volt a balesetnek, de abban az autóban senki sem sérült meg. A lap ezzel kapcsolatban közölte: a nyomozók még vizsgálják a baleset körülményeit.

A buszban középiskolás gyerekek utaztak, akik egyetemlátogatáson voltak. A diákok közül heten haltak meg, a sérültek számát a különböző beszámolók 32 és 37 közé tették. A sérültek egyike súlyos égési sérüléseket szenvedett, a többieket csonttörésekkel, zúzódásokkal és vágásokkal szállították kórházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik