Közélet

Tizenegy év a bokszolónak, aki összeverte terhes párját

A fiatal nem hagyta, hogy barátnője felhagyjon a prostitúcióval. Miután egyszer olyan durván bántalmazta a nőt,  hogy görcsölni kezdett, bezárta a lakásba, nehogy orvoshoz tudjon menni.

Jogerősen tizenegy év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy kecskeméti férfit, egy egykori amatőr bokszolót, aki kétszer is embertelen módon bántalmazta várandós barátnőjét – írja az MTI. A táblabíróság két rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés, kitartottság és a személyi szabadság két rendbeli megsértésének bűntettében, valamint garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és úgy döntött, legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

A jelenleg 21 éves fiú 2011 októberében ismerkedett meg barátnőjével, akivel összeköltözött egy kecskeméti lakásban. Nem dolgozott, a nő tartotta el abból a pénzből, amit prostituáltként keresett. A vádlott féltékeny volt és kevesellte a pénzt, amelyet párja keresett, emiatt gyakran veszekedtek. A viták azután váltak mindennapossá és fajultak tettlegességig, hogy a nő 2011 decemberében teherbe esett.

2012. február 11-én a pár ismét vitatkozott. Az egykori amatőr bokszoló ököllel egyszer fejen, egyszer pedig mellkason ütötte a nőt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a mentők. Az ekkor a terhessége harmadik hónapjában járó kismama az orvosoknak azt mondta, sérüléseit úgy szerezte, hogy leesett a lépcsőn.

A veszekedések és bántalmazások ezután is folytatódtak, részben azért, mert a fiú így vette rá a párját, hogy várandósan is árulja a testét. 2012. június 12-én ismét bántalmazta őt, azt csak akkor hagyta abba, amikor barátnője egy nagy ütés miatt fájdalmában felkiáltott, és görcsölni kezdett. Hogy a történtekre ne derüljön fény, a fiatal a lakásban tartotta és nem engedte orvoshoz fordulni a nőt, aki így csak két nappal később tudott kiszökni. A legyengült kismamához egy járókelő hívott mentőt. A kórházban ismét életmentő műtéten esett át.

A bíró az indoklásában úgy fogalmazott, csak a csodának köszönhető, hogy a nő nem halt meg és később egészséges gyermeket hozhatott világra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik