Közélet

Másfélmilliót nyúlt le nemlétező iPhone-okkal

A férfi apróhirdetési oldalon kínált eladásra telefonokat. A férfi összesen 35 embert vert át. Még azokat is sikerült átvernie, akik utánvétellel akartak fizetni.

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 42 éves férfival szemben, aki nemlétező iPhone-okat adott el az interneten, tucatnyi embert átverve. Összesen 1 millió 720 ezer forintot zsákmányolt így.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a csaló tavaly áprilistól egészen novemberig hirdetett egy apróhirdetési oldalon telefonokat, különböző felhasználóneveken. A vásárlóknak a felesége nevén lévő, vele közösen használt bankszámlaszámot adta meg, melyre előre kérte a vételárat és a szállítás költség díját.  Amennyiben a megrendelő  ragaszkodott ahhoz, hogy utánvéttel fizessen, a férfi ennek a kérésnek is eleget tett, elkülte a csomagot, csak épp üresen.

Miután rendezték az anyagiakat, a vásárlók már nem tudták elérni.Összesen harmincöt embert rövidített meg. A csaló jelenleg felfüggesztet börtönbüntetés hatálya alat áll, ezért az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik