Közélet

Három hónapig házi őrizetben marad a sztárügyvéd

A bíróság szerint Ruttner György esetében fennál a bűnismétlés, a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság az ismert ügyvéd, Ruttner György házi őrizetét. A jogász számára kedvezőtlen döntést a bűnismétlés, a szökés és az elrejtőzés veszélyére hivatkozva hozták meg – tudta meg a Bors.

Ahogy arról a Hír24 már beszámolt, az ismert ügyvéd házi őrizetét március 7-én rendelték el. Azzal gyanúsítják, hogy nem adta vissza ügyfelei millióit, amelyet nála helyeztek el letétben. Egy másik hasonló ügyben már vádat is emeltek ellene.

A Fővárosi Főügyészség március elején arról tájékoztatott, hogy a megalapozott gyanú szerint, az ügyvéd 2010 és 2012 között ingatlanvásárlás fedezeteként összesen négy ügyfelétől vett át pénzt, fejenként több mint tízmillió forintot. Az adásvételi ügyletek végül meghiúsultak, ennek ellenére az érintettek nem kapták vissza a pénzüket, sem a megállapodásokban szereplő határidőig, sem később. A jelenlegi adatok szerint az ügyvéd saját célra használta fel az összegeket, jogtalan hátrányt okozva ezzel ügyfeleinek.

A férfi ellen – egyebek mellett – különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyvéddel szemben más ügyben, ügyvédi visszaélés bűntette, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt tavaly decemberben emelt vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik