Közélet

Egy hónappal később halt bele az ütésbe

A támadó egyszer tenyérrel, egyszer pedig ököllel ütött. Áldozata szerencsétlenül, fejjel a betonjárdára esett. Hetekig küzdöttek érte az orvosok.

Vádat emelt egy az ügyészség egy 26 éves fiatallal szemben, aki 2012 árpilisában, egy kocsmai vita hevében megütött egy másik férfit, aki egy hónappal később belehalt sérüléseibe. A vádirat szerint az áldozat és barátja egy III. kerületi sörözőben italozott, a záróra közeledtével az egyik alkalmazott arra kérte őket, hogy távozzanak, ám ők túl nem akartak menni. Emiatt vitatkozni kezdtek a nővel, kölcsönösen szidalmazták egymást. Ekkor a pultos telefonon felhívta élettársát, elmondta, hogy összezördült két vendégével és arra kérte, hogy menjen oda.

Amikor a férfi megérkezett a sörözőhöz, a két hőbörgő már nem volt, ezért kocsival utánuk indult. Harminc-negyven méterrel messzebb érte utol őket, kiszállt és számon kérte viselkedésüket. Majd közepes erővel – egyszer tenyérrel, egyszer pedig ököllel – fejbe ütötte. Az ittas vendég elvesztette az egyensúlyát, hanyatt esett, feje a betonjárdának csapódott.

A támadó ezután elment, a földön fekvő férfihoz barátja hívott segítséget. A kiérkező mentők a sérült férfit kórházba szállították, aki azonban a koponyatörés és az agyzúzódás súlyos szövődményei miatt egy hónappal később meghalt.

A bántalmazó halált okozó testi sértés miatt állhat hamarosan bíróság elé. Tettéért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – tudtuk meg csütörtökön a Fővárosi Főügyészségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik