Közélet

Látni akarja fia gyilkosát Szita Bence nevelőapja

A férfi korábban azt mondta, soha nem tudja feldolgozni a kisfiú halálát, és szüksége van valamiféle elégtételre.

Hivatalos kérvényt juttatott el a kalocsai börtönhöz Szita Bence nevelőapja, hogy találkozhasson a gyerek megöléséért életfogytiglanra ítélt volt barátnőjével – írja a Bors. A lap információi szerint a férfi hetekkel ezelőtt, levélben nyújtotta be a kérelmet. Az információt azonban nem kívánta kommentálni, azt mondta, ebben a témában nincs beszélnivalója senkivel, fenntartja korábbi nyilatkozatait.

Korábban a kisfiú nevelőapja arról beszélt, soha nem fogja tudni feldolgozni Bence halálát, de szüksége van arra, hogy valamiféle elégtételt kapjon. Azt mondta, tudja, hogy a nő retteg tőle. Kérdéseket nem akart feltenni neki, de meghallgatta volna. Azt akarta, hogy számoljon el azzal, amit tett.

Ahogy arról beszámoltunk, Szita Bencét 2012 őszén ölték meg, gyilkosai az erdőbe csalták, brutálisan bántalmazták, majd elásták.  Amikor úgy tűnt, lebukhatnak, kihantolták és elvitték máshová. Próbálták elrejteni, nehogy rátaláljanak. Amikor a fiút elföldelték, még életben volt, halálát fulladás okozta, annak ellenére, hogy ütötték, rúgták és több szúrt sebet ejtettek rajta. Az ügyben első fokon tavaly júniusban, másodokon idén januárban született ítélet. A tettesek életük végéig rács mögött lesznek, feltételesen sem szabadulhatnak soha.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik