Közélet

Vasrúddal, részegen támadt a volt tűzoltó

A férfi felesége kocsiját kereste a háznál. Három embert bántalmazott, egyiküket életveszélyesen megsebesítette. Egy lovat is fejbe vert.

Állatkínzás, önbíráskodás és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állhat bíróság elé hamarosan egy volt tűzoltó. A férfi tavaly májusban egy pétfürdői háznál bántalmazott három embert és egy lovat egy vasrúddal. A Veszprémi Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ügyben.

A volt tűzoltó azért jelent meg az érintett háznál, mert azt gyanította, hogy ott lehet felesége ellopott kocsija. Így akarta visszaszerezni a járművet. Ittasan, autóval érkezett, este fél 8 után. A helyszínen felkapott egy 40 centiméter hosszú vasat, amellyel az ajtót támasztották ki, és az udvarra ment, ahol két nőt talált. Kiabált és követelte, hogy adják vissza a lopott kocsit. Azzal fenyegette őket, amennyiben az autó másnapra nem lesz meg, visszamegy és mindent felgyújt.

Miután választ nem kapott, a kezében lévő vascsővel fejbe ütötte az udvaron lévő lovat. Így próbált hatni a két nőre. Gazdája ekkor felkapott egy vasvillát, hogy megvédje az állatot. A vádlott ekkor őt is fejbe verte. A nő az ütéstől elesett és elvesztette az eszméletét. Életveszélyes sérülést szenvedett.

A szomszéd telken egy nő és egy férfi tartózkodott. Előbbi meghallotta a segélykiáltást, ezért átment, hogy megnézze mi történt. A vádlott rajta is a kocsiját kereste, de a választ már nem várta meg, ismét lecsapott a rúddal. Az asszony könnyebben sérült.

A szóváltásra a szomszédban lévő férfi szintén felfigyelt, és a két nő, valamint a ló bántalmazását látva felelősségre vonta a támadót, aki tőle is megkérdezte, hogy nem látta-e a kocsiját. Mivel a férfi nemleges választ adott, őt is fejbe akarta vágni, de neki sikerült hárítania az ütést. Az elsőként bántalmazott asszony eközben magához tért és rákiabált a vádlottra, aki ezután visszaült az autójába és elhajtott – tájékoztatott a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik