Közélet

Rács mögé kerülhet a tiltott helyen parkoló anyuka

A nő szerint igazságtalanul büntették meg, méghozzá 50 ezer forintra.

Az autós egy budapesti lakótelepen parkolt, amikor megbüntették. A rokkantak számára kijelölt területen állt meg. Állítja, felfestésnek nyoma sem volt, ahol pedig a villanyoszlopon tábla jelezte a mozgássérülteknek fenntartott egy helyet, azt kihagyta és utána parkolt le.

A nő a Blikknek elmondta, még aznap bement a közterület-felügyelethez. Megjegyezték, hogy ha panaszt tesz, a bírság nyomban felugrik 100 ezer forintra. Ennek ellenére bepanaszolta a büntetést és kérte mutassák meg a fotót, amit készítettek a kocsiról. Nem láthatta, mert céges autóról van szó. Kért egy felhatalmazást a cégtől, a képet azonban így sem láthatta. Addigra már rég feljelentést tett a közterület-felügyelet a rendőrségen.

Az anyuka januárban kapott levelet a bíróságtól. Ebből tudta meg, hogy indítványozták a börtönbüntetést. “Kérhettem egy tárgyalást. Azt állították, hogy tavaly augusztusban kaptam egy határozatot a rendőrségtől. Akkor lett volna lehetőségem fellebbezni. Hozzám azonban ilyen nem érkezett, így már részletfizetést sem kérhetek, valamint közmunkára sem válthatom a büntetést” – folytatta a lapnak az anyuka, akinek május 1-jén kell bevonulnia.

A nő most amiatt aggódik, mi lesz több mint két héten keresztül öt hónapos gyermekével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik