Közélet

Órákon át verte, fojtogatta szüleit a fonyódi férfi

A részeg férfi ütötte, hajuknál fogva rángatta őket, egymásnak verte a fejüket és párnát nyomott az arcukba. Olykor megállt, hogy megigyon egy-egy pálinkát.

Bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés – ezért állhat bíróság elé hamarosan az a férfi, aki tavaly októberben brutálisan megverte idős szüleit. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványozott.

A Somogy Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a férfi a bántalmazás estéjén ittasan állított be szüleihez. A családban gyakoriak voltak a veszekedések, ilyenkor többször előfordult, hogy a vádlott kezet emelt az idős emberekre, pedig mindketten többféle súlyos betegségben szenvedtek, az idős férfinak a járás is nehezen ment, botot használt.

A támadó ezúttal több órán át, durván bántalmazta rokonait, ököllel ütlegelte és hajuknál fogva rángatta őket, egymásnak verte a fejüket, ezenkívül párnát nyomott az arcukba, így fojtogatta mindkettőjüket. Néha megállt, hogy pálinkát igyon, ám amint ez megtörtént, ott folytatta, ahol abbahagyta. Csak a hajnali órákban ment haza.

Édesanyja mozgásképtelen állapotba került, édesapja is csak több óra elteltével tudta értesíteni a rendőrséget. Mindketten többszörös töréssel járó sérüléseket szenvedtek.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik