Közélet

Átverték, majd Berlinben futtatták a magyar lányokat

A társaság a pénzt amelyet áldozataik kerestek, elvette, abból finanszírozták fényűző, ittthoni és németországi és életüket.

Kerítés és kitartottság miatt folytat eljárást a rendőrség egy ötfős – nőkből és férfiakból álló – társaság ellen, melynek tagjai éveken át irányítottak lányokat Magyarországról Berlinbe, hogy ott prostituáltként dolgoztassák őket. Hármukat már tavaly ősszel elkapták Berlinben, két társukra pedig a napokban csaptak le Csermelyen. Az eljárás alatt a nyomozók 37 millió forint értékben foglaltak le különféle vagyontárgyakat.

A jelenleg rendelkezése álló adatok szerint a csapat négy tagja 2010 februárjától hirdetések, illetve ismerősök útján toborozta a lányokat, akiket aztán Berlinbe vittek. A bandából ketten ellenőrizték és irányították is őket odakint. Az áldozatoktól a szexuális szolgáltatásokért kapott pénzt elvették, abból fedezték hazai, illetve németországi fényűző életvitelüket.

Mivel egyikük megúszta a tavaly őszi rendőrségi akciót, nem hagyta veszni a jól jövedelmező üzletet. Összeállt egy férfival, aki átvette a szervezet vezetését, ő felügyelte a lányokat is. A rendőrök a napokban elkapták őket, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Olvasói sztorik