Közélet

Megöltek és elástak egy nőt a budai hegyoldalban

Az asszonyt egy balta nyelével ütlegelték mindaddig, míg bele nem halt sérüléseibe. Ezután iratait elégették, testét pedig lepedőbe csavarták és elrejtették.

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 2012 nyarán, Budapest II. kerületében egy baltával agyonvert egy hajléktalan asszonyt, majd egy másik nő segítségével elásta a holttestét. A Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a támadó emberölés, míg cinkosa emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás miatt állhat hamarosan bíróság elé.

A vádirat lényege szerint a hajléktalan életmódot folytató vádlottak – az 52 éves férfi és a 41 éves nő – együtt éltek a szintén fedél nélküli áldozattal Budapest II. kerületében, a Nyéki-hegy oldalán lévő erdőben, egy faházban.

A gyilkosság idején – 2012. július 18-án – mindhárman a faházban voltak, amikor tettes és áldozata között vita pattant ki, anyagi dolgok miatt kaptak hajba. A veszekedésből ordibálás lett, amely odáig fajult, hogy a férfi felkapta a verandán lévő baltát, majd annak nyelével közepes, illetve nagy erővel ütlegelni kezdte az asszony fejét és nyakát.

A nő olyan súlyosan megsérült, hogy rövid időn belül meghalt. A vádlottak az esti órákban úgy döntöttek, eltüntetik a nyomokat: az áldozat személyes tárgyait – iratait, táskáját, ruháit – a házban lévő kályhában elégették, ahogy a balta nyelét is. A holttestet pedig vászonba csavarták, és nem messze otthonuktól elásták, majd kövekkel, fatuskóval takarták be a helyet.

Két hónap se telt el, a nyomozók szeptemberben megtalálták a nő maradványait. Az ügyészség  mindkét vádlott esetében letöltendő szabadságvesztést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik