Közélet

Utcán késeltek halálra egy nőt Pesterzsébeten

Úgy tudjuk, a késelőt - aki az áldozat volt párja - már elkapták a rendőrök.

Megöltek egy nőt Pesterzsébeten, egy élelmiszerbolt előtt szerda reggel. Az MTI úgy értesült, támadó halálra késelte áldozatát, többször is megszúrta. A rendőrség a környéket lezárta.

A Hír24 információi szerint az asszonnyal volt férje végezhetett, akit az egyenruhásoknak sikerült elfogniuk. Úgy tudjuk, az áldozat korábban megcsalta párját, ezután váltak el. A férfi nem tudta feldolgozni a történteket, féltékeny volt, közben neheztelt is az asszonyra, mindezeken túl közös anyagi ügyeik miatt is voltak köztük viták, tehát a viszonyuk korántsem volt felhőtlen. A késelést is veszekedés előzte meg.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata későbbre ígért tájékoztatást.


Fotó: MTI

Gyilkos féltékenység

2008-ban 19 gyilkosság történt szerelemféltésből. A betegesen féltékeny embernek gyógyszeres kezelést kellene kapnia, viszont nincs betegségtudata, ezért környezetének kell segíteni rajta: ráébreszteni állapotára (a féltékenység hátterében állhat skizofrénia is), és meggyőzni a kezelés szükségességéről, esetleg külső segítséget kérni – háziorvoshoz fordulni.

A féltékenység tulajdonképp az irigység egy formája, hatalmas mértékben megnöveli a tárgya iránti vonzódást, akár a megszállottságig. Furcsa módon a féltékenység akkor is nőhet, amikor az áhított dolgot, személyt már elveszítettük. Férfiak és nők máshogy reagálnak a féltékenységre: míg az előbbiek általában dühvel, addig az utóbbiak szomorúsággal, gyásszal. A féltékenység hátterében családterapeuta szakemberek szerint gyerekkori problémák állnak: a felnőtt arra emlékszik vissza érzelmileg, hogy őt senki nem szerette, visszautasították, bántalmazták. Ezek orvoslását várja a másiktól, féltékenysége célpontjától. Tulajdonképpen ki akarja sajátítani a másikat. Ugyanakkor a gyerekkori sérelmek miatt félelem alakult ki a másik közeledésétől. A féltékenység betegséggé válhat, amit terápián és relaxációs gyakorlatokkal lehet kezelni, gyógyítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik