Közélet

Megszólalt a saját kezét levágó férfi

Tűzbe dobta, nehogy visszavarrják - elmagyarázta, miért.

Múlt kedden számoltunk be egy Angliában történt brutális öncsonkításról, melynek elkövető-áldozata a napokban a sajtó elé lépett, hogy elmagyarázza tettét.

A 44 éves férfit Mark Goddardnak hívják és saját bevallása szerint egyszerűen nem bírta tovább. Tizenhat éve motorbalesetet szenvedett, amely bal kezében olyan mértékű idegroncsolódást okozott, ami az elmúlt bő másfél évtizedben folyamatos fájdalommal járt – az orvosok azonban nem voltak hajlandóak amputálni. Bár naponta negyven fájdalomcsillapítót szedett, a kéz hivatalosan használható, s ezáltal amputálhatatlan maradt.

Ezt az “akadályt” hárította el azzal, hogy egy baltából guillotine-t épített és magának vágta le a kezét. Még családjának sem szólt, felesége tíz perccel az öncsonkítás után talált rá a férfira, aki összesen majdnem egy liter vért vesztett.

Olyan a fájdalom a kezemben, mint a folyamatos görcs és fogfájás keveréke, miközben valaki még ugrál is rajta.

Mivel a levágott testrészt tűzbe dobta, az orvosok nem tudták visszavarrni, azonban a férfi elmondása szerint a fájdalom megmaradt. Éppen ezért arra kéri a sebészeket, hogy könyékig amputálják – ha decemberig nem segítenek, ismét előveszi a baltát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik