Közélet

Kutyákat lőttek le és csonkítottak meg Solton

A tetemekre állatvédők találtak rá, a bozótosba dobták őket. Az állatok orrát levágták. Úgy vélik, egy vadász tehette.

Egy vadász lelőtt, majd megcsonkított két kutyát Solt határában – állítja a baon.hu-nak Zachariás Ágnes, helyi állatvédő. Elmondása szerint pénteken reggel zaklatottan hívta őt egy nő azzal, hogy a házukhoz közel két lövést hallott, azóta nem találja a német juhászát. A kutya egy pulival szokott játszani a határban, valószínűsítette, hogy a másik ebnek is bántódása eshetett. Állítása szerint felhívta a helyi vadászt, de a férfi mindent tagadott.

Az állatvédő a lapnak elmondta, sokáig nem találták a tetemeket. „ A vadász elvitte azokat, valószínűleg azért, mert a házakhoz túl közel történt az eset, amit többen is láttak az ott lakók közül” – fűzte hozzá. Az állatokat végül a házaktól körülbelül egy kilométernyire, egy bozótosba dobva találták meg, mindkettőnek le volt vágva az orra. Ekkor derült ki az is, hogy a puli vemhes volt. Zachariás Ágnes sem a kutyák lelövésére, sem a csonkításra nem talál magyarázatot, úgy véli, talán trófeának kellettek az orrok.

A történtek után értesítették a rendőrséget, illetve az illetékes vadásztársaságot is. A megyei rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik