Közélet

Keresztelő közben sodorta el a tenger

A félresikerült keresztelési szertartás alatt három embert ragadtak magukkal az erős hullámok. Egyikük nem került elő.

A 43 éves áldozat a szertartást végző lelkipásztor unokatestvére volt, és egy húszas éveiben járó hívő megkeresztelésében segédkezett, amikor a Csendes-óceán erős hullámai magukkal sodorták a vízbe egy kaliforniai tengerparton. A férfival együtt még két ember is az óceánba került, de nekik sikerült kiúszniuk a partra – mondta el a lelkipásztor a Santa Maria Times-nak.

Benito Flores vasárnap délelőtt tíz óra előtt tűnt el a tengerben, és este hat óráig nem sikerült megtalálnia őt a mentőegységeknek – közölte a Times. A keresésben több tűzoltóság egységei, valamint a partis őrség egyik helikoptere és egy hajója is részt vesz.

A pásztor, Mauro Cervantes a KCOY-nak elmondta: megpróbálta elkapni Florest, amikor az első hullám magával ragadta, de a férfi „túl nehéz volt, és jött egy másik hullám”, amelyik magával vitte a tengerbe. A kérdéses partszakaszon egyébként veszélyesen nagyok a hullámok, és a helyi hatóságok arra hívják fel az emberek figyelmét, hogy „nagyon veszélyes” ott szörfözni. És – úgy látszik – keresztelőket tartani is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik