Közélet

Sorozatgyilkos végezhetett a karcagi áldozattal

A csontokra hét elején bukkantak rá szemétszedés közben, egy benzinkút mögött. Nem messze onnan, ahol korábban egy örömlány gyilkosság áldozata lett.

Fény derülhet egy évek óta húzódó rejtélyre, miután Karcagnál néhány napja emberi csontokat találtak. Az elmúlt 6 évben rettegésben éltek a környék örömlányai: négy prostituáltat öltek meg itt, egyet életveszélyesen megsebesítettek, egynek pedig nyoma veszett – írja a Bors.

Róla máig nem derült ki, mi történt vele, kedd éjszaka azonban nem messze attól a helytől találták meg a maradványokat, ahol korábban ráleltek az egyik meggyilkolt prostituált holttestére. A rendőrség egyelőre annyit közölt, valóban találtak csontokat, a nyomozásba bevontak szakértőket is, az később dől el, hogy lesz-e gyanúsítottja az ügynek.

A fél tucat ügyből egyelőre úgy tűnik, kettőre van megoldás. A sofőrként dolgozó családapa 2012-ben egy gyilkosságot és egy gyilkossági kísérletet ismert be. Második áldozata úgy élte túl a brutális támadást, hogy halottnak tettette magát. A lap azt írja, a rendőrség vizsgálja, a férfinak lehet-e köze a többi, még felderítetlen esethez.

Mint ismert, csontokat – koponyát, lábszárcsontot – találtak kedd reggel Karcag határában, a 4-es főút mellett, egy benzinkút mögötti területen. A maradványokra munkások bukkantak rá szemétszedés közben, a gaz tetején. A helyszínre rendőröket hívtak, akik átfésülték a területet, amelyet jelenleg a vasúti, közúti építkezések depóként használnak. Az egyenruhások újabb maradványokra akadtak.

Két filmre való magyar sorozatgyilkos

Magyarország két leghírhedtebb sorozatgyilkosa egy férfiruhába bújt nő és egy impotens férfi volt.

Utóbbi, Kiss Béla jóképű, fess legény volt, a 10-es évek Magyarországán levelezett nőkkel, majd az otthonába csalva végzett velük. A holttestekre 1916-ban találtak rá, Kiss cinkotai háza mögött, tartósítószeres hordókban áztak – de gyilkosuk akkor már rég halott volt, az első világháborús frontvonalban tífusz végzett vele. Első felesége alázta meg vélhetőleg potenciazavarai miatt, ezért Kiss bosszút fogadott a női nem ellen. Egyes források szerint 24 áldozata is lehetett.

Pipás Pista 1922-ben fejtette ki áldásos tevékenységét a beszédes nevű Átokházán. Története egészen egybefonódik a magyar társadalom problematikus pontjaival: olyan férfiakat ölt meg, akik életüket a kocsmában töltötték, elhanyagolták a családjukat. Pista, azaz Fődi Viktória bűntársával megfojtotta az alkoholistákat, majd felakasztotta őket – a rendőrség nem látott idegenkezűségre utaló jelet, hisz az öngyilkosság sok helyen generációról generációra szálló hagyomány. Ám egy idő után túl sok lett az öngyilkos, és kisült, Pista már megrendelésre dolgozik. Elfogták, halálra ítélték, felakasztották. Fődi Viktória amúgy nem véletlen utazott részeg férfiakra: 13 évesen egy holtrészeg férfi megerőszakolta, ekkor alakult ki benne csillapíthatatlan gyűlölet és bosszúvágy.

Tanulságos történetek, mikor lesz belőlük film?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik