Közélet

Használt óvszer után kaptak pénzt a lányok a rédicsi bordélyban

Az Aruba Night Clubban általában öt-tíz lány dolgozott, egy házaspár „foglalkoztatta” őket. De bíróság elé állt a közvetítő és a pultos is.

Ítéletet hirdetett a Lenti Járásbíróság annak a négyfős társaságnak az ügyében, akik Aruba Night Club néven két éven keresztül keresztül bordélyházat üzemeltettek Rédics határában – közölte pénteken a Zalaegerszegi Törvényszék. Ketten felfüggesztettet kaptak, a többieket viszont börtönbe küldenék, ám egy vádlott kivételével mindenki fellebbezett.

Az érintett házaspár – az első-illetve a másodrendű vádlott – 2010-ben vették bérbe a kamionparkoló közelében lévő épületet, ahol kialakították az éjszakai bárt. Időszakonként öt-tíz lányt foglalkoztattak ott, akikre részben újsághirdetések útján találtak rá. A jelentkezőkkel azonnal közölték, nem elég táncolniuk. Aki belement, a club felett lévő szobákban szórakoztatta a vendégeket pénzért cserébe. Esetenként a prostituáltak házhoz is mentek, például legénybúcsúkra hívták őket. A házaspár kikötötte: kötelező óvszert használniuk. Ezeket az együttlétek után le kellett adniuk, ez képezte ugyanis az elszámolás alapját.

A vendégek rendszerint a pultosnál adták le a pénzt, ő lett az ügy harmadrendű vádlottja, aki pedig házaspárnak továbbította az összeget. Az ügy negyedrendű vádlottjának az volt a dolga, hogy lányokat közvetítsen a bárba.

A jövedelmező üzletnek egy rendőri akció vetett véget 2012 szeptemberében. Az ügyben most született meg az elsőfokú ítélet, mely szerint a házaspár egyik tagjat – társtettesként elkövetett prostitúció elősegítése miatt – két év két hónap, a másikat egy év nyolc hónap börtönre ítélték. A pultost bűnsegédként elkövetett prostitúció elősegítéséért egy év börtönbüntetéssel sújtották, míg a közvetítő ugyancsak prostitúció elősegítése miatt egy év hat hónapot kapott. Ő, és a másodrendű vádlott büntetését három-három évre felfüggesztették, a többieket azonban rács mögé küldenék. A pultos a bűncselekmény elkövetésekor épp próbaidejét töltötte, így ő most korábban kiszabott büntetését is kénytelen leülni.

A másodrendű vádlott az egyetlen, akinek jogerőre emelkedett az ítélete, a többiek ügyében másodfokon döntenek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik