Közélet

Katasztrofális állapotban a várbuszok

A tervek szerint hamarosan új buszok járnak majd a Várnegyedben. Addig is lássuk, miért is van rájuk szükség! István osztotta meg velünk tapasztalatait.

A mai napig kaotikus állapotok vannak a Várnegyedben. Az ott közlekedő buszok évek óta mérgezik az itt lakókat. A vonalon közlekedő járatok olyan kormot, füstöt és ki tudja, mit árasztanak magukból, hogy ép ésszel fel sem fogható, hogy állami szinten a Világörökség részét képező negyedben engedik ezeket üzemeltetni.

varbusz_bkv.jpg

Fotó: BKV

100 százalék, hogy a buszoknak a műszaki vizsgája nem a valós állapotok, adatok alapján lett megadva. Amikor új rendszámokat kaptak, gondoltuk felülvizsgálják őket… Nem így történt. Egészségre ártalmas olajjal is állandóan szennyezik az utakat, a két sorompónál tisztán látszik, hogy indulásnál ömlik az útburkolatra az olaj.

Próbáltam több helyen felhívni erre a figyelmet, javasolva egy mobil kpm műszaki állomás létrehozását ennek alátámasztására. Valószínűleg ennek az eredménye hallatlan felháborodást keltene. Biztos, hogy kevesebbe kerülne, mint rusztikus hirdetőtáblán személyeket hirdetni. A rend őrei is többször elmondták, hogy ez a téma érinthetetlen.

Több mint aggályos, hogy más kerületekben új buszok közlekednek, a legfrekventáltabb helyen pedig ilyen kritikán aluli buszokat használ a BKK (BKV) több mint tíz éve.

A polgármester helyében én nem engedném be őket a Várba; talán a legnépszerűbb és legemberibb cselekedete lenne a váriak szemében, ha saját hatáskörben vizsgálná ki a visszaéléseket a műszaki vizsga meglétéről illetve meghamisításáról, szívén viselve így a váriak egészségét. Aki látja üzemelni a buszokat annak ez nem kérdés.

Ebből is látszik, hogy igazi gazdája a Várnegyednek csak papíron létezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik