Közélet

Trafikrablás Budapesten, taxirablás vidéken

Most egy Ferenc körúti nemzeti dohányboltba rontott be két álarcos fegyveres.

Újra kiraboltak egy trafikot a fővárosban – tájékoztatta vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-t.

Dudás Kanyog Andrea elmondta: két, álarcot viselő férfi rontott be szombaton este egy Ferenc körúti nemzeti dohányboltba, és fegyverrel vagy annak másolatával fenyegetőzve a bevétel átadására kényszerítették az alkalmazottat. A bűnözők megtalálása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Hódmezővásárhelyen negyedóra alatt elfogta a rendőrség azt a férfit, aki egy késsel fenyegetőzve vitte el egy taxis járművét. Aa Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a gyanúsított szombaton este Szegeden szállt be a taxiba, előbb az algyői hídig, majd Hódmezővásárhelyig vitette magát. A városba érkezve azt kérte a taxistól, szállítsa tovább Mártélyra, de ezt a sofőr nem vállalta. Az utas ekkor kabátjából egy kést vett elő, amivel fenyegetőzni kezdett.

A taxis kiugrott a járműből, támadója pedig átült a kormány mögé és elhajtott. A bejelentést után 15 perccel a helyszínre irányított járőrök a régi Tisza-töltésen feltartóztatták a menekülő M. Lászlót. A negyvenéves férfi a taxiból kiszállva ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért a járőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták elfogni, és előállítani a rendőrkapitányságra – közölte a százados. A gyanúsított a rendőrségen, miközben a mellékhelyiséghez kísérték, megpróbált elszaladni, de sikertelenül – tette hozzá. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett jármű önkényes elvétele és fogolyszökés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik