Közélet

Előzetesben az ámokfutó: rabolt, verekedett, garázdálkodott

Rövid időn belül három helyszínen öt bűncselekmény is elkövetett a férfi.

A bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat – írja a Police.hu.

A hernádkaki elkövető mindössze 17 éves, a Miskolci Rendőrkapitányság rablás, súlyos testi sértés, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett, továbbá garázdaság és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat ellene büntetőeljárást.

Rabolt, rögtön utána buszsofőrt vert

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2014. március 19-én 15 óra 40 perckor a településen egy helyi 64 éves férfi házának bejáratát kezdte el verni, majd az ajtót nyitó sértettre szidalmazva rátámadt, azt bántalmazta, majd a földre került áldozatának zsebéből pár ezer forintot rabolva a helyszínről távozott. Öt perccel a bűncselekmény elkövetése után az ámokfutó egy menetrendszerinti, helyközi autóbuszjáratra felszállva a kedvezményes utazásra jogosító igazolványt kérő autóbuszvezetőt szó nélkül megütötte, majd a járműről leszállt és a helyszínt elhagyta.

A 17 éves férfi ezt követően a település egyik háza előtt elhaladva az udvaron lévő lányt obszcén szavakkal illette, majd berúgta az ingatlan kerítésének kapuját.

Már előzetesben

A Miskolci Rendőrkapitányság helyszínre érkező munkatársai azonosították és az első bűncselekmény elkövetésétől számított egy órán belül elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették az ámokfutót. A terheltet a rendőrség előterjesztése alapján, ügyészi indítványra az eljáró nyomozási bíró 2014. március 21-én előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik