Közélet

Megölte magát a betörőt agyonverő nyugdíjas

Az idős férfi saját otthonában vert halálra piszkavassal egy nőt januárban. Március elején felakasztotta magát.

A férfi halálhírét ügyvédje is megerősítette a Blikknek. – Egyelőre várom azt a határozatot, amelyből kiderülhet, hogy a büntetőeljárást védencem halála miatt szüntették meg, vagy azért, mert megállapították a jogos önvédelmi helyzetet – mondta a lapnak Beregszászi Béla, a nyugdíjas védője.

Mint írják, a férfi szomszédjára hivatkozva azt írták, hogy megfenyegette az áldozat családja, ezért Miskolcra költözött. Nehezen dolgozta fel, hogy lakásban él kertes háza helyett, és a neve elhallgatását kérő forrás szerint nem bírta elviselni a tudatot, hogy gyilkos lett belőle.

A Blikk korábban arról írt, hogy lehet, hogy nem pusztán védekezett az férfi, aki piszkavassal többször is lesújtott a késes betörőre, betörőre, aki hernádszentandrási otthonában támadta meg. A helyszínen készült fotó tanúsága szerint az idős férfi konyhája a történtek után valóságos mészárszékké változott.

Az áldozat rokona akkor azt nyilatkozta a Hír24-nek, hogy szerinte szó sem volt önvédelemről. Ő úgy vélte, hogy a nőt a férfi hívhatta be a lakására, hogy megerőszakolhassa.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik